Historie en clubinfo

DZOH is een amateurvoetbalvereniging uit Emmen, gelegen in de prachtige wijk 'De Rietlanden'. De afkorting staat voor Drentse Zuid Oost Hoek. Onze vereniging is opgericht in 1985 als een afsplitsing van voetbalvereniging Bargeres. De redenen om een eigen voetbalvereniging op te richten, waren dat een groeiend aantal Bargeres-senioren op zaterdag wilden voetballen (Bargeres had de regel dat senioren alleen op zondag voetbalden) en omdat men vond dat de nieuwe wijk de Rietlanden ook wel wat 'voetbal-vertier' kon gebruiken.

Eén van die pioniers was Henk Vlessert. Hij was tevens de eerste voorzitter en is thans ere-lid. De eerste wedstrijden werden nog in de Bargeres gespeeld, waar men een veld, twee kleedkamers en een materiaalhok tot z'n beschikking had. Het materiaalhok deed tevens dienst als kantine.

In 1986 verhuisde DZOH naar de huidige locatie in de Rietlanden, waar een tijdelijke accommodatie met een voetbalveld en trainingsveld was aangelegd. Deze 'tijdelijke' accommodatie hield het toch nog meer dan 15 jaar vol. Sinds 2003 heeft DZOH een geheel nieuwe accommodatie. Deze wordt nog steeds verder uitgebouwd en verfraaid. De aanleg van een prachtig kunstgrasveld, een uitbreiding van de kleedkamers en een nieuw kantine-interieur zijn daar mooie voorbeelden van.

DZOH Leden en bezoekers zijn het erover eens, de ligging van onze accommodatie is fantastisch. Het middelpunt van de wijk, omringd door vijvers (waar nog wel eens een bal uitgehaald moet worden). Het is soms wat zoeken, maar als je er éénmaal bent, is dat gauw vergeten.

Clublied

Uiteraard heeft DZOH ook een clublied. Luister hieronder!

Bekijk de songtekst
Copyright © 2021 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.