Lidmaatschap

Lid worden van onze vereniging? Je bent van harte welkom! Spelen bij onze mooie vereniging kan al vanaf 5 jaar.  Inschrijven kan al voor kinderen die vier jaar zijn. DZOH kan dan rekening houden met de interesse en de indeling voor het komende seizoen. De geïnteresseerde aanstaande pupillen worden op onze instroomlijst geplaatst.

Twijfel je nog of voetbal wel de sport is die jij wilt doen en wil je zonder verplichtingen kennis maken met voetbal en onze vereniging? DZOH biedt potentiële leden de gelegenheid om maximaal 2 keer met een team mee te trainen. Ben je enthousiast geworden en wil je na het proeftrainen graag komen voetballen bij DZOH, dan kan je afhankelijk van de beschikbaarheid in teams van jouw leeftijdscategorie gelijk instromen. Als er geen plek  in een team is, plaatsen we je op een zogenaamde instroomlijst. Om in aanmerking te komen voor een proeftraining kun je contact opnemen met de ledenadministratie van de betreffende leeftijdscategorie. Tevens kun je contact opnemen als je nog vragen hebt. De contactgegevens van de ledenadministratie zijn hier te vinden.

Verwachtingen van leden

Wij verwachten dat spelers/ouders/wettelijke vertegenwoordigers zich inzetten voor DZOH, omdat spelen bij een voetbalclub meer is dan alleen maar voetballen. Voetballen kan alleen als er voldoende vrijwilligers zijn. Dit betekent onder andere:

 • Bereid zijn bij toerbeurt mee te rijden naar uitwedstrijden
 • Volgens een schema de tenues wassen
 • Sportief gedrag langs de lijn
 • Tijdig contributie betalen
 • Bereidheid tot vrijwilligerswerk, zoals kantinedienst, deelnemen in een commissie, kluswerkzaamheden en begeleiding van de teams (leider/trainer).

 

Informatie over de spelerspas

Wanneer je voor het eerst lid wordt of van JO11 overgaat naar JO13, moet je een digitale (pas)foto ingeleverd bij de ledenadministratie. De digitale spelerspas is onbeperkt geldig. Wel wordt er van ieder lid verwacht dat de foto op de digitale spelerspas up-to-date blijft: de scheidsrechter moet natuurlijk wel enige gelijkenis tussen de speler en de spelerspas kunnen zien! Je kunt je foto tot een bepaalde periode ook zelf uploaden via de voetbalapp.

KNVB-lidmaatschap en verzekeringen

Een lid van DZOH is automatisch lid van de KNVB en valt daarmee onder de collectieve ongevallen- en W.A.-verzekering  van de KNVB.

Deze verzekering is van kracht tijdens het beoefenen van alle clubactiviteiten. Dus niet allen tijdens wedstrijden en trainingen, maar ook tijdens het komen en gaan naar clubactiviteiten. Bij een ongeval is het zaak dit te melden door middel van een schadeformulier dat verkrijgbaar is bij het secretariaat. Hier kan ook informatie over het gebruik van het formulier worden ingewonnen. Het schadeformulier dient zelf te worden opgestuurd. Uiteraard dient het ongeval in eerste instantie gemeld te worden bij de eigen verzekering.

De KNVB-verzekering is slechts een aanvullende verzekering.

Contributie

Het lidmaatschap van DZOH geldt voor een volledig seizoen. Je betaalt dus contributie voor een heel seizoen van 1 juli tot en met 30 juni. De contributie brengen we per kwartaal in rekening en bedraagt voor het reguliere lidmaatschap per kwartaal:

€ 43,00 voor JO13/12/11/10/9/8 pupillen en Puppy's
€ 47,00 voor JO19/17/15 junioren
€ 54,50 voor senioren
€ 23,00 voor 7x7 veldvoetbal
€ 42,00 voor zaalvoetbal. Voor iemand die ook op het veld voetbalt (anders dan 7x7) geldt een korting van €10,00 per kwartaal.

 • Bovengenoemde bedragen zijn inclusief de bijdrage voor de KNVB (bondsbijdrage) en het kledingfonds.
 • Het derde (goedkoopste) gezinslid betaalt de helft van de contributie. Voorwaarde is dat alle leden op hetzelfde adres wonen en tot hetzelfde gezin behoren.
 • Een nieuw lid mag pas voetballen als de KNVB de inschrijving heeft bevestigd en de ledenadministratie groen licht geeft. We rekenen hiervoor minimaal één week, voordat alles geregeld is.

De bijdrage voor het kledingfonds bedraagt €6,-- per kwartaal per lid. In het kader van het kledingfonds krijgt iedere speler een broek en een shirt. Voetbalkousen dient de speler zelf aan te schaffen via voetbalshop.nl

 

KNVB Waarschuwing / Gele kaart / Rode kaart

Mocht je als speler een waarschuwing, een gele- of rode kaart krijgen waaraan de KNVB financiële sancties verbindt, dan worden deze kosten doorberekend aan de speler zelf.

Donateur worden van DZOH. 

Mocht u donateur willen worden van DZOH, juichen wij dat van harte toe.  Als donateur maakt u vrijwillig een bedrag per jaar over naar de club, bijvoorbeeld 35 euro. U mag zelf het bedrag overmaken op rekeningnummer NL33 INGB 0000 7113 17 tnv DZOH onder vermelding van Donateur DZOH.

 

Overschrijven van en naar DZOH

Wanneer je DZOH wilt verlaten en je bij een andere verenging wilt gaan spelen, dan meld je je aan bij de nieuwe vereniging. Zij zullen je dan inschrijven en alles in werking zetten. Wel is het van belang dat je je lidmaatschap bij DZOH hebt opgezegd (schriftelijk of per mail bij de ledenadministratie) en aan al je (financiële) verplichtingen voldaan hebt (contributie betaald, gele en/of rode betaald, kleding ingeleverd).

Bij overschrijvingen van of naar DZOH is het van belang dat je dit in de juiste periode aanvraagt: In de zomerstop overschrijven – uiterlijk 15 juni aanmelden bij de nieuwe vereniging. Na 15 juni overschrijven, kan alleen in bepaalde situaties – zie www.knvb.nl voor de regelgeving betreffende tussentijdse overschrijvingen of vraag de ledenadministratie/secretaris van de nieuwe vereniging naar de mogelijkheden/regels.

Beƫindigen of wijzigen lidmaatschap

Wil je je lidmaatschap beëindigen dan stuur je een e-mail  naar de desbetreffende ledenadministratie of schriftelijk naar ons postadres. Deze vind je onder tabje "Contact" rechts bovenaan op de site. Tevens stel je je leider en/of trainer hiervan op de hoogte.

Wanneer aan je alle (financiële) verplichtingen hebt voldaan, zal de penningmeester de borg terugstorten op je rekening en zullen we je lidmaatschap beëindigen.
 

Wijzigingen

Om ons ledenbestand zo actueel mogelijk te houden vragen wij je adreswijzigingen en andere mutaties, denk aan e-mailadres, aan ons door te geven. Een e-mail aan de desbetreffende ledenadministratie  met de oude en nieuwe gegevens is voldoende.

Kledingfonds

Het DZOH tenue wordt betaald uit een kledingfonds waar de leden een bijdrage voor betalen. Je hoeft dus niet zelf een tenue aan te schaffen. Een uitleg over dit fonds en de reglementen vind je hieronder.
 

Kledingfonds DZOH

Het tenue wordt jaarlijks uitgereikt.

DZOH streeft ernaar om alle kleding voor de eerste competitiewedstrijden uit te reiken. De kleding wordt per team uitgereikt aan de leiders (in een teamtas).

Het kledingfonds valt onder verantwoordelijkheid van het bestuurslid Secretaris en wordt uitgevoerd door de kledingcommissie. De contact gegevens staan onder "Contact", in het hoofdmenu op de site.

De volledige reglementen van het kledingfonds staan hier.

Ik wil me inschrijven

Het aanmelden bij DZOH gebeurt in een aantal stappen:

 1. Je vult het elektronisch aanmeldformulier in en drukt op versturen. Je ontvangt een automatische bevestiging 
 2. We plaatsen je op de instroomlijst en je ontvangt daarover een e-mail van de ledenadministratie van DZOH.
 3. Je krijgt bericht van ons  indien of zodra er zicht is op een plek in een team.
 4. Je wordt in een team geplaatst en ontvangt daarover een bevestigingse-mail met meer informatie van de ledenadministratie van DZOH.
 5. De teamleider of leeftijdscoördinator neem contact op met je op voor verdere informatie.


LET OP:

 • Ben je ouder dan 12 jaar, dan ben je verplicht om bij aanmelding het nummer van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs in te vullen.
 • Ben je ouder dan 10 jaar, dan dien je een pasfoto bij de desbetreffende ledenadministratie in te leveren, dit in verband met de KNVB SPELERSPAS.
 • Ben je lid geweest van een andere voetbalvereniging, dan heb je  een overschrijving nodig.  Zie hiervoor de informatie onder overschrijven. 
   

Klik hier voor het aanmeldformulier

Redactie Instagram Facebook

Sponsoren

Bekijk alle

Copyright © 2024 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.