Reinold Wiedemeijer, scheidsrechter bij DZOH - FC Emmen

Spelers centraal stellen, begripvol fluiten en bovenal plezier hebben met elkaar: het typeert de manier waarop Reinold Wiedemeijer de rol van scheidsrechter vervult. Op vrijdag 24 juni a.s. heeft hij de leiding over de oefenwedstrijd tussen DZOH en FC Emmen.
Voor het programmaboekje van deze Emmer derby interviewden we verschillende hoofdrolspelers. Zo ook de voormalig toparbiter. Hij begon zijn carrière in het voetbal als speler. “Ik was een veel scorende spits en een schwalbe-koning omdat ik ook de strafschoppen nam”, aldus Wiedemeijer. Lachend vervolgt hij: “Toen ik de strafschoppen niet meer mocht nemen viel ik ook niet meer.”
Nadat hij de eerste scheidsrechtercursus voor ex-profs succesvol afrondde, startte Wiedemeijer op zijn 28e met fluiten. In 2003 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. In 2018 besloot hij te stoppen met fluiten in het betaald voetbal, maar zijn passie voor arbitrage is onverminderd sterk gebleven. De geboren Limburger geeft nu lezingen over arbitrage, coacht scheidsrechters in het betaald voetbal en fluit oefenwedstrijden zoals op 24 juni a.s.
Wil je ook aanwezig zijn bij deze wedstrijd? De aanvang is om 19.00 uur en er zijn nog kaarten verkrijgbaar. De verkooppunten zijn:
- Bruna Rietlanden (winkelcentrum De Rietlanden)
- Kantine van DZOH (Zwanenveld 12, Emmen)
- QBuzz Service punt Emmen (vanaf dinsdag 7 juni)
- Voetbalshop Emmen (Hoofdstraat 65)
Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: € 10,-. Kinderen tot en met 12 jaar: € 5,-.

Terug
Copyright © 2022 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.