JO13-1: Zaalvoetbal naar Finale in Franeker

woensdag 28 december hadden zowel team 1 en team 2 van JO13-1 de eerste ronde van het kerst zaalvoetbaltoernooi.
Als eerste mocht team 1 (met hoofdzakelijk 2e jaars D-spelers) het proberen; met tegenstanders vv Emmen, Raptim 1 en 2, De Weide en HZVV toch tegenstanders die we niet mochten onderschatten.
Met goed voetbal, soms wervelende individuele acties én soms indicidenteel goed tikkie-takkie voetbal werden de volgende standen behaald; 5-0; 3-0; 3-0; 6-1; en 4-0 werd ongeslagen de volgende ronde behaald.
Team 2 mocht aantreden tegen De Weide, vv Emmen en ZFC Zuidlaren. De hoofdzakelijk 1e jaars spelers lieten ongelovelijk veel inzet zien, ook hier kon het publiek genieten van fantastische staaltjes voetbaltechniek. Toch werd snel duidelijk dat ze géén moment konden verslappen tegen deze tegenstanders. De uitslagen waren: 3-2; 2-0 en 1-1. De laatste pot was tegen ZFC die op doelsaldo kampioen in deze poule werd. Winst in deze partij was voetballend gezien op zijn plaats geweest. Helaas was DZOH dit niet gegund...

Hierbij wil ik ook spelers van JO13-2 een compliment geven: doordat we een aantal vakantiegangers hadden hebben zij de onderbezetting zeer goed vervangen.

Op 4 januari mocht team 1 aantreden tegen de andere poule-winnaars in de tussenronde in Hoogeveen. Erg gebrand op in ieder geval een winstpot op ZFC Zuidlaren (onze 1e tegenstander) gingen we op pad.

Met oogstrelend voetbal, snelle uitbraken, een zeer degelijke verdediging en zeer goed samenspel werd ZFC overklast: 5-0. Daarna werden Rolder Boys team 1 en 2 overwonnen met 6-0 en 5-0. De beslissing moest komen uit de laatste wedstrijd: Vako had 2 winstpartijen en bij winst op ons konden zij nog langszij komen. De druk was groot en dat was ook in het voetbal te zien. Daarnaast speelde Vako onbevangen en vol op de winst. Na 5 minuten kwamen wij op achterstand, we lieten de koppen echter niet zakken en gingen vol op de aanval, waardoor het spel heen en weer golfde.
De laatste minuten werd de keeper gewisseld voor een veldspeler om zo toch een veldoverwicht te krijgen. Gelukkig ging een afstandsschot van Vako naast.
Een paar minuten voor tijd lukte het toch: de gelijkmaker: 1-1. Met deze eindstand werd DZOH JO13-1 alweer ongeslagen kampioen.
Op naar Franeker: zaterdag 7 januari de noordelijke finale. Met vertrouwen in dit team gaan we met het hele team 'de grens over'.Ingestuurd door leiding

Terug
Copyright © 2020 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.