Nieuwsbrief - 3 maart 2021

Van de voorzitter

Enkele dagen geleden was het ineens nieuws, één jaar geleden werd de eerste officiële Corona-besmetting in Nederland vastgesteld. Wat een “feest”… We weten allemaal wat er in dat jaar gebeurd is. Maar ook wat er niet gebeurd is. Een mooie DZOH zaterdag beleven zit er helaas al heel lang niet meer in. 

Gelukkig zijn we als vereniging erin geslaagd om veel leden wel te laten trainen en voor de jeugd zijn er geweldige evenementjes georganiseerd. Dus gelukkig is het niet helemaal stil geweest op het sportpark. 

Na vorige week weten we dat er weer iets meer mogelijk wordt qua trainen. Doordat de leeftijd naar 27 jaar is opgehoogd kan een groot deel van de senioren ook weer gaan trainen, gelukkig maar. 

Ook de KNVB begint, in afwachting van verdere mogelijkheden, met plannen ontwikkelen om de definitief gestopte competities te vervangen. We volgen die ontwikkelingen op de voet. 

Vanuit het bestuur wil ik ook deze keer weer grote dank uitspreken aan iedereen die in deze tijd zich blijft inspannen om zoveel mogelijk actief te blijven. De voetbaltechnische commissie vertelt verderop in deze nieuwsbrief over hun mooie activiteiten. De klussers blijven bezig om onze accommodatie te verbeteren en verfraaien, deuren worden geschilderd, de tweede ring sponsorborden wordt weer opgebouwd. En dat alles met in achtneming van de Coronamaatregelen, niet altijd makkelijk maar ze doen het wel! 

Over sponsorborden gesproken de, in de vorige nieuwsbrief geïntroduceerde, nieuwe sponsorcommissie is voortvarend aan het werk en heeft al diverse nieuwe sponsoren aan DZOH kunnen verbinden, een geweldige prestatie in deze lastige tijden. 

In de laatste bestuursvergadering hebben we een aantal belangrijke zaken besproken. Zo hebben we onder andere besloten dat we een werkgroep gaan samenstellen die de keuze gaat maken voor de nieuwe clubkleding die vanaf seizoen 22/23 beschikbaar zal moeten zijn. Doordat de wedstrijdkleding het afgelopen jaar substantieel minder gebruikt is kan dit nog een seizoen extra worden gebruikt. Dit geeft meer tijd voor deze keuze. 

Ook hebben we gesproken over de plannen en ambities die de Technische Commissie heeft voor de komende jaren. Mooie plannen die we in een normaliserende wereld zeker vorm zullen gaan geven de komende seizoenen. 

In overleg met de huidige PR & Communicatiecommissie is vastgesteld dat deze commissie versterking nodig heeft, verderop in de nieuwsbrief meer hierover, maar ook ik wil graag hier benoemen dat de huidige leden van deze commissie al veel ideeën hebben ontwikkeld en vormgegeven. Echter blijkt ook dat de tijd die zij eraan kunnen besteden beperkt is en er vanuit de vereniging wel een groot beroep op deze commissie wordt gedaan. Kortom, ben jij een communicatietijger, en heb je zin om je ook actief op dit vlak voor DZOH in te zetten? Meld je dan aan! 

Als afsluiting wil ik ook deze keer weer opschrijven dat ik hoop op korte termijn iedereen weer te mogen ontmoeten op ons sportpark bij leuke potjes voetbal. Elke dag komt dit moment weer iets dichterbij. 

Marco van Gessel, voorzitter DZOH 

 

DZOH Speciaalbieravond 

We missen het allemaal, de gezelligheid van de kantine. De ontmoetingsplek van elke vereniging en bij DZOH is dat niet anders. Missen we het allemaal niet dat we de zin en onzin van het leven kunnen bespreken, want wie denkt dat het alleen om voetbalpraat draait in de kantine zit goed mis. Missen we niet dat sportdrankje, dat pilsje en de bittergarnituur? Ja, we missen het. Het ultieme kantinegevoel kunnen we niet beloven, maar we willen zaterdag 20 maart toch aangrijpen om even met elkaar in contact te komen.

We willen dit doen door in samenwerking met Mitra René Smit in de Rietlanden een pakket samen te stellen met vijf verrassingsbiertjes. Aan het begin van de avond zullen we de biertjes kort toelichten via een live-verbinding. Daarna willen wij voorstellen om vooral met je teamgenoten, mede-ouders, mede-vrijwilligers of voetbalvrienden online te meeten. Hierdoor willen we een beetje het kantinegevoel creëren. Wij willen er uiteraard wel op wijzen dat de Coronamaatregelen nageleefd worden.

Bij een pakket is eventueel een fles wijn te bestellen. En de pakketten zijn op zaterdag 20 maart af te halen bij de kantine. Graag willen we voor 10 maart een aanmeldingsformulier ontvangen. Een deel van de opbrengst zal ten goede komen aan de club. Zo zorgen we niet alleen voor een leuke avond, maar zal de club ook een beetje extra ondersteuning voelen. Wij willen alvast proosten op een geslaagde avond! 

Aanmelden afhalen: 
https://forms.gle/ciLwb1SRircs6fBw5

Aanmelden bezorgen: 
https://forms.gle/G2f2HHwZJnUUeQfB7

 

Geen herstart competities, wel meer trainingsmogelijkheden 

De in oktober gestopte competities worden definitief niet herstart. Zoals iedereen heeft kunnen zien hebben we er alles aan gedaan om, daar waar het ook maar even kon, de voetballers iets te bieden. Dat kon helaas maar voor onze spelers in de leeftijd tot 18 jaar. Ook de komende maanden zullen we proberen iedereen actief te houden. Op het moment schrijven mag er weer volledig getraind worden tot 27 jaar. Daar passen wij de activiteiten op aan en zo gauw er weer wat verandert, zullen wij daar op acteren. 

Het lijkt er op dat er regio-toernooien georganiseerd gaan worden door de KNVB als Corona daar de ruimte voor biedt. Wij hebben nog geen idee hoe dat er uit komt te zien. Wij wachten dat maar gewoon af. 

Deze voetbalarme omstandigheden betekenen niet dat de technische commissie niets te doen heeft. Wij zijn inmiddels begonnen de trainersposities van de selectieteams in te vullen. Het contract met onze hoofdtrainer, Bert Doldersum, is met een jaar verlengd. Tijs Wieringh , nu nog trainer van JO19-2 en JO17-2 en 3 volgt Puck Horstmann op als trainer van de 2e selectie. Sander Eising blijft trainer van JO19-1 en Danny Voorn blijft de scepter zwaaien bij de JO17-1. Ook de invulling voor de JO-15 en JO13-1 is al zo goed als rond. De komende periode zullen we inventariseren wie van de huidige trainers van de overige teams hun prachtige werk willen voortzetten. 

We zijn met de jeugdopleiding van FC Emmen in gesprek om een verregaande samenwerking te realiseren. Het is onze doelstelling de jeugdopleiding te verbeteren en beter te structureren en hoe mooi is het dat FC Emmen daar wellicht een rol in gaat spelen.  

Wij kunnen door het ontbreken van competitiewedstrijden de zaterdagen eventueel gebruiken om veel vroeger dan normaal te beginnen met de voorbereidingen voor de team-indelingen voor het nieuwe seizoen. Dat zal betekenen dat er diverse onderlinge, gemixte wedstrijden gespeeld gaan worden. 

Tot slot hopen we tot aan de zomerstop nog allerlei activiteiten te kunnen aanschouwen waarbij er sprake is van geen, of in elk geval minder strenge Corona-maatregelen. 

De Technische Commissie 


De Kantine

Het afgelopen jaar hebben we met elkaar het nodige voor de kiezen gehad wat betreft Corona. Los van directe medische impact van deze verschrikkelijke ziekte, is er ook een steeds zwaarder wordende indirecte impact die alle maatregelen met zich mee brengen. 

We kennen allemaal wel voorbeelden uit de eigen omgeving van mensen die er ernstig ziek van geworden zijn of zelfs zijn overleden. Verschrikkelijk! We zien en/of voelen daarnaast ook allemaal de sociale en economische gevolgen van de getroffen maatregelen. En dat begint zo onderhand ook steeds verschrikkelijker te worden.. 

Iedereen heeft zo zijn eigen mening en beleving bij alle maatregelen en de gevolgen van die maatregelen. Gelukkig mag dat in Nederland. 

Steeds vaker krijgen we de vraag hoe het nu met de kantine zit. Vooralsnog zijn de richtlijnen dusdanig dat we de gehele accommodatie, dus ook de kantine, niet toegankelijk mogen maken voor leden en/of publiek. 

We zouden niets liever willen dan dat iedereen die het wil “gewoon” weer een diepzinnig -of juist onzinnig- gesprek kan voeren aan de bar. Dat er gewoon weer een gehaktbal en een pilsje besteld kan worden en dat de koffie weer met liters tegelijk de bekers in kan en dat de vrijwilligers weer kunnen doen wat ze leuk vinden én waar ze goed in zijn. 

Helaas zijn de vooruitzichten nog niet gunstig op korte termijn en dus zullen we nog even door de zure appel heen moeten bijten. Dat vinden wij uiteraard verschrikkelijk jammer. Zowel voor onszelf als voor alle vrijwilligers en alle spelers, ouders en toeschouwers. Helaas is het niet anders. 

Zoals iedereen wel weet is de kantine voor de club in sociale én economische zin erg van belang maar we beseffen ons terdege dat het “maar” een kantine is. Ons medeleven gaat uit naar alle ondernemers en werknemers die hun broodwinning stil hebben zien vallen of op zijn minst de inkomsten fors hebben zien dalen. 

We krijgen dagelijks de aantallen met besmettingen binnen op de diverse schermen die we gebruiken maar we zien geen cijfers waaruit blijkt hoeveel mensen als gevolg van (de maatregelen rondom) deze pandemie het water tot aan de lippen staat. We krijgen geen getallen waaruit de “stress-levels” blijken van mensen die door alle ellende juist extreem veel werk hebben -of omgekeerd- juist niets kunnen of mogen.

Laten we hopen dat we ons binnenkort weer druk mogen gaan maken over of het nu wél of géén buitenspel was, dat de koffie te heet is en dat de gehaktballen op zijn. Zodra dat weer belangrijk is dan is de pandemie achter de rug en kunnen we elkaar weer ontmoeten in de kantine van DZOH! 

De vrijwilligers kunnen niet wachten! We wensen jullie allen veel sterkte, gezondheid en geluk! 

Groet Sandra en Touria.

Terug
DZOH 1 - Gorecht 1
04-12-2021
14:30

Laatste wedstrijden

7 dec
DZOH 1 - De Weide 1
27 nov
Achilles 1894 1 - DZOH 1
13 nov
DZOH 1 - DESZ 1
3 - 0

Stand competitie

1
Gorecht 1
22
2
DZOH 1
19
3
LTC 1
19
4
SV Bedum 1
14
5
Gramsbergen 1
13
Bekijk volledige stand
Copyright © 2021 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.