Met de jongste jeugd de Corona-periode door

Corona beperkt ons al een tijdje in van alles.  Ook het voetbal ligt voor een groot gedeelte aan de ketting. Gelukkig kunnen de meeste jeugdspelers blijven trainen. Ook mogen er onderlinge wedstrijden worden gespeeld. Er is zo’n beetje elke zaterdag wel leven in de brouwerij op “Sportpark Zwaneveld”. Met dank aan een aantal mensen binnen de groep coördinatoren dat met veel plezier steeds van alles in de benen heeft gezet. Het begon met onderlinge toernooitjes en wedstrijden. Vervolgens werd het plan opgevat om zelf twee clinic-dagen te organiseren met daartussendoor een heuse penalty-bokaal.

De eerste clinic was op 21 november voor de puppy's t/m JO12. Met medewerking van spelers van de eerste selectie werd in drie blokken van twintig minuten getraind: partijspellen, doelschieten en techniek. Bij de techniekoefeningen werd en volop gekapt en gedraaid. Ook de scharen, Zidanes en  de “achter het standbeen langsjes” vlogen je om de oren. Bedenk hierbij dat vooral techniek heel goed trainbaar is. De spelertjes zullen dit echter vooral ook heel veel in de vrije tijd zelf moeten doen. Je hebt er maar een vierkante meter voor nodig. Het  kan dus in de tuin of zelfs in de woonkamer. Ik weet niet of alle moeders daar blij mee zijn maar als je wilt dat je kind een goede voetballer wordt: aan de kant met de tafels en de stoelen! Het was een geweldige morgen waarbij het hele kunstgrasveld bezaaid was met voetballertjes. Prachtig om te zien! Jammer dat de ouders en opa’s en oma’s er door de Corona-beperkingen niet bij kunnen zijn. Overigens was onze hoofdtrainer, Bert Doldersum, wel aandachtig toeschouwer. Hij genoot zichtbaar van alle spelvreugde op de groene mat.
Nogmaals dank voor de spelers van de eerste selectie en de staf voor  de medewerking en de coördinatoren die dit allemaal met veel plezier uit de grond hebben gestampt. Op 12 december is er nog weer een clinic.

Op zaterdag 28 november werd een penalty-bokaal georganiseerd. Onze keepers van de eerste selectie, Maarten Ritsema en Royce Geerlings, een neef van Royce(keeper bij sc Stadskanaal) en de vervanger van de helaas geblesseerde Pim van Gessel, Youri Keen fungeerden als schietschijf. Alle spelertjes mochten 2 keer 5 penalties nemen. Tussendoor werden er partijtjes gespeeld. Het was bij velen zichtbaar dat er toch wel wat spanning in de beentjes zat. Schieten op zo’n groot doel met zo’n grote keeper er in. Overigens was het geweldig om te zien hoe een paar puppies sommige ballen stijf in het kruis joegen. Dat wordt In de toekomst nog wat voor onze nettenbeheerder. Voor ieder kind was er na afloop een medaille. Voor de drie beste penaltynemers waren er per leeftijdscategorie  drie prijzen. Omdat een aantal keren sprake was van gelijke aantallen moesten er verschillende barrages plaatsvinden. In een finale-achtige sfeer , op een vol veld, werden de prijzen verdeeld. Deze prijzen , evenals alle medailles, werden beschikbaar gesteld door onze geweldige hoofdsponsor, Oldenburger Fritom.
De dag kreeg dan ook als titel “Oldenburger-Fritom Penalty-Bokaal” mee.
Nog samenvattend: 150 kinderen, 1500 penalties(zonder de barrages), 450 doelpunten(33,8%), JO8-2 met een teamgemiddelde van 4,875 doelpunten de beste.

We hebben zoals gezegd nog één activiteit voor de boeg alvorens we richting de oliebollen gaan.
Foto’s volgen nog.

Het bestuur
 

Terug
DZOH 1 - Gorecht 1
04-12-2021
14:30

Laatste wedstrijden

7 dec
DZOH 1 - De Weide 1
27 nov
Achilles 1894 1 - DZOH 1
13 nov
DZOH 1 - DESZ 1
3 - 0

Stand competitie

1
Gorecht 1
22
2
DZOH 1
19
3
LTC 1
19
4
SV Bedum 1
14
5
Gramsbergen 1
13
Bekijk volledige stand
Copyright © 2021 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.