Komt de bijdrage aan vrijwilligerskosten er dan toch?

Niets nieuws, we hebben een vrijwilligerstekort! En niet zo’n klein beetje ook.
We zullen eerst proberen de situatie te schetsen in een metafoor: Hotel-Restaurant D.Z.O.H.( daar lijkt het haast op, met ook nog eens veel gasten) Het bedrijf wordt gerund door louter vrijwilligers. De vrijwilligers kunnen het niet meer aan. Tafels blijven onafgeruimd, sommige kamers worden niet meer schoongemaakt. Sommige gasten klagen dat het toch allemaal maar slecht geregeld is (ben jij zo’n gast?). D.Z.O.H. dicht zichzelf twee sterren toe en zou graag naar vier sterren willen, maar dreigt eerder naar één ster terug te vallen. En ze willen het zo graag alleen maar goed doen, wat in de huidige situatie volslagen onmogelijk is waar te maken. Er zijn twee oplossingen: de gasten helpen zelf mee om naar vier sterren door te groeien of gaan een (veel?) hogere prijs betalen om externe hulp in te roepen en de huidige vrijwilligers die een onevenredige bijdrage leveren financieel tegemoet te kunnen komen. Tot zover.
In de nieuwsbrieven van onze voorzitter, het indrukwekkende relaas van Koen en Touria over produceren en consumeren op de website van 4 september 2020 (lees het gerust nog een keer) en middels andere noodkreten, is meermaals het schrijnende tekort aan vrijwilligers belicht. Het heeft niet veel geholpen. De club groeit maar door terwijl het aantal vrijwilligers eerder afneemt. Vooral de laatste weken, toen er echt heel veel moest gebeuren, viel het weer op hoe een klein aantal mensen enorm veel werk verzette om alles in orde te maken voor weer een nieuw voetbalseizoen. De tijd van “zou u alstublieft?” zit er op. Het is onmogelijk om van de huidige vrijwilligers nog meer te vragen dan we nu al doen. Sterker nog, wij verbieden het! Het moet leuk blijven en we moeten voorkomen dat ook zij het bijltje er bij neerleggen. De lach mag nimmer verdwijnen!
Wij stoppen er mee om te smeken of je mee wilt helpen de club verder te verbeteren als vrijwilliger. De noodzaak is duidelijker dan ooit, de keuze is aan jou. Als blijkt dat we het leger aan vrijwilligers niet afdoende op peil krijgen zullen we al op korte termijn genoodzaakt zijn te doen wat meerdere verenigingen al jaren doen: een bijdrage in rekening brengen voor vrijwilligersvergoedingen. Leden die zich als vrijwilliger inzetten voor de club betalen geen bijdrage of krijgen mogelijkerwijs zelfs een vergoeding. Ik hoop dat we het met elkaar voor elkaar krijgen dat deze maatregel niet nodig is. Het is aan jullie allemaal. Nee, beter, aan ons allemaal!
Denk nou niet dat het altijd om enorme tijdrovende werkzaamheden moet gaan. Alle kleine beetjes helpen. En je helpt de huidige vrijwilligers die toch echt teveel hooi op de vork nemen te ontlasten. Er is in elk geval o.a. vraag naar hulp in de kantine, scheidsrechters (en een coördinator), mensen voor in de communicatie-commissie, activiteiten-commissie, hulp bij het klussen. Ook is er zelfs nog een aantal teams dat geen leider en/of trainer heeft! Dit zijn maar een paar voorbeelden.
Als je met de gedachte speelt om eens te vragen wat jij kunt doen, neem contact op met onze voorzitter via voorzitter@dzoh.nl . We kunnen dan in overleg bepalen wat je kunt doen maar ook wat je graag zou willen doen. Waar ligt je interesse?
Het bestuur en de andere vrijwilligers

Terug
FC Meppel 1 - DZOH 1
23-10-2021
15:00

Laatste wedstrijden

16 okt
DZOH 1 - S.V. Oosterwolde 1
5 - 0
9 okt
DESZ 1 - DZOH 1
1 - 3
2 okt
DZOH 1 - SV Bedum 1
1 - 0

Stand competitie

1
DZOH 1
12
2
Gorecht 1
12
3
LTC 1
9
4
SV Bedum 1
7
5
Gramsbergen 1
7
Bekijk volledige stand
Copyright © 2021 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.