JO13-1: Finaledag zaalvoetbaltoernooi Franeker

Finaledag zaalvoetbaltoernooi Franeker

Op zaterdagochtend 7 januari verzamelden we bij DZOH. De dag begon raar; code oranje.... gaan we wel / niet? Hoe is het weer onderweg, welke risico’s lopen we.
Gelukkig hadden met – met dankbare ondersteuning van ITWorxx, dé ICT specialist – een bus geregeld, waardoor we niet met veel auto’s achter elkaar aan hoefden te rijden. De buschauffeur was een ervaren wintersportchauffeur dus vol goede moed op naar Franeker.

We kwamen later aan in Franeker dan gepland, maar de organisatie was blij dat we er waren. Een andere tegenstander Oostenburg JO13-1 had afgezegd, dus de indeling moest worden omgegooid.

De spelers van vandaag: Deniz, Finn, Milan, Martijn, Matthijs, Rayan, Tim en gastspeler Mathijs.

De eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen SC Leovardia. Met voortvarend spel en een gezonde drang naar het doel van de tegenstander kwamen we al snel tot scoren. We speelden met volle overgave en geinspireerd, waardoor we als publiek en leiding getracteerd werden op sprankelende voetbal. Uiteindelijk aan het eind van de wedstrijd kregen we helaas nog een tegendoelpunt waardoor de eindstand 3-1 werd.

Daarna de wedstrijd tegen FC Heerenveen. De gedoodverfde favoriet, koploper in de derde divisie H.     Ook hier hetzelfde beeld als tegen SC Leovardia: inzet, snelheid, acties en sprankelend voetbal. FC Heerenveen was wel een fysiekere ploeg die moeilijker uit te spelen was, en ook in hun aanval gevaarlijk was. We hebben gewonnen met 4-2.

Als laatste de wedstrijd tegen Balk, ondertussen onze enige concurrent om de begeerde poulewinst, waardoor we de finale zouden mogen spelen. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat er ‘iets’ aan de hand was. Het DZOH-eigen spelletje werd niet gespeeld, er was te weinig beweging, er werd veel gespeeld op balbezit achterin en de ons kenmerkende acties werden niet gemaakt of snel in de kiem gesmoord. Kwam het door het vroege vertrek ’s ochtends, hadden we alle energie gegeven in de voorgaande 2 wedstrijden of stonden we stijf van de spanning? Het maakt niet uit, we verloren met 2 – 0. En eerlijk gezegd deed ons voetbalspel niet onder voor dat van Balk. Balk is uiteindelijk Noordelijk kampioen geworden.

Als laatste de troostfinale. Hier kunnen we kort over zijn. Na een 2-1 voorsprong hebben we verloren met 2-3. VCTrynwalen had net wat meer geluk en onze inspiratie was op.

Een ervaring rijker. Een illusie armer....... maar wel 4e van het Noorden. Zeker iets om trots op te zijn.
We willen alle ouders, grootouders en andere supporters bedankt voor elke keer de talrijke support.
Het mag gezegd worden: een fijne groep om dit team JO13-1 heen!!


 

Leiding en trainer JO13-1

Terug
Copyright © 2020 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.