Het 8e bekert verder na spektakelstuk

DZOH 8 verder in de beker na spektakelstuk tegen Noordscheschut 5

DZOH 8 heeft de eerste horde in de beker overleefd. Tegen het eveneens in de 6e klasse uitkomende Noordscheschut 5 werd er een 6-4 overwinning geboekt.

DZOH 8 had voorafgaand aan de wedstrijd maar 11 spelers beschikbaar (Thomas, 'Peter', Leon, Jasper, Dennis en Laurens waren afwezig), maar gelukkig waren Ton Niewold en Sem Langeland bereid om het 8ste te hulp te schieten.

In de kleedkamer werd de opstelling en de tactiek besproken door de welbekende trainer Ries. Wederom werd er gestart in een 5-3-2 (3-5-2) formatie. Achterin werd begonnen met van links naar rechts: Allon, Marc, Remco, Raimon en Leroy. Het middenveld werd gevormd door Lars, Jordin ('Jordi') en Stef. Het elftal werd gecompleteerd door het spitsenduo Koen en Sent. Op de bank namen Ton en Sem plaats.

Na een onrustige warming-up (er werd warmgelopen op een kleine strook gras naast veld 2, een rondo op veld 1 en dit werd voortgezet op veld 3) kon de wedstrijd begonnen onder de leiding van Samuel Man in 't Veld. DZOH 8 begon erg goed aan de wedstrijd. Het was duidelijk de' cupkoorts' er in de eerste ronde al in zat bij mannen van trainer Ries en dit leverde dan na 2 minuten ook al een enorme kans op. Na een goede actie van Koen aan de linkerkant van het strafschopgebied, werd Sent gevonden bij de tweede paal, maar hij kon de bal niet direct controleren en schoot de bal helaas op de keeper. Maar vlak hierna was het dan toch 1-0. Na een geweldige steekbal van Stef stond Sent vrij voor de keeper, en deze keer faalde hij niet en schoot de 1-0 rustig binnen.

Helaas wist Noordscheschut vrij snel de 1-1 te maken. Na een goede actie van de rechtsbuiten van Schut 5 wist de spits de bal achter Daimen te schieten.

Na een kwartier spelen was er een onnodig opstootje tussen Leroy en zijn directe tegenstander. De nummer 9 van Noordscheschut schopte Leroy na, maar er werd tot ieders verbazing geel gegeven.

Tegen 10 man ging DZOH 8 weer verder waar het gebleven was, namelijk kansen creëeren en druk houden op de tegenstander. Dit resulteerde dan ook in de voorsprong voor DZOH. Na een goede combinatie op het middenveld tussen Stef, Lars en 'Jordi', kapte Koen zijn direct tegenstander uit, en wist de bal in de korte hoek te schuiven, 2-1.

Maar wederom wist Noordscheschut 5 snel te scoren. Na een afstandsschot wist Daimen de bal niet te klemmen en kon de nummer 10 te bal binnenfrommelen, 2-2.

Net als na de 1-1, herpakte DZOH 8 zich uitstekend. Dit resulteerde dan ook in de 2de treffer van Sent Ensing, die deze wedstrijd de aanvoerdersband droeg, nadat hij met de trainer een afspraak gemaakt had. Deze luidt: "Wanneer Sent geen hattrick scoort, is hij aanvoerder af". Een corner werd kort genomen, waarna Stef de bal voorslingerde en Sent bij de tweede paal de bal met een volley achter de keeper wist te schieten, 3-2.

Nog voor rust wist DZOH 8 ook nog de 4-2 te maken. Na een goeie solo van Lars Sterken (die nu even een midweek op vakantie is ;) ), wist hij met een splijtende pass met zijn linkerbeen Sent te bereiken, die de bal in leeg goal wist te schuiven. Direct na de goal was er contact tussen Ries en Sent, want Sent had natuurlijk een hattrick gescoord en hij wist dat hij volgende week weer aanvoerder zou zijn.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd van de eerste helft kreeg DZOH ook nog een geweldige kans op de 5-2. Lars werd in het strafschopgebied gevloerd door een verdediger van Noordscheschut, en ging zelf achter de bal staan. Waar Lars nooit een penalty mist, was het deze keer helaas wel zo, hij schoot de penalty hard langs de rechterpaal. Met een tussenstand van 4-2 werd er gerust.

In de rust waren we niet helemaal tevreden, de combinaties liepen niet helemaal en vanuit achteruit duurde het allemaal veel te lang. Afgesproken werd om het spel te versnellen en wanneer we zo door zouden gaan, zou het volgens Ries 'KAASJE' zijn.

Noordscheschut 5 kwam scherp uit de kleedkamer, want eerste 10 minuten kwam DZOH 8 totaal niet in het spel voor. Dit resulteerde dan ook in een geweldige 4-3. De bal werd teruglegt op randje 16, waarna een middenvelder van Noordscheschut 5 de bal hard via de onderkant van de lat wist binnen te schieten. Het was weer spannend.

Gelukkig herpakte DZOH 8 zich uitstekend, maar er werd even niet gescoord. Na 25 minuten spelen in de 2de helft was het dan eindelijk weer raak. Nadat Sent werd neergelegd net buiten de 16, nam Stef de vrije trap op zich. Hij schoot de bal langs de muur in verre hoek, onhoudbaar voor de keeper, 5-3.

Maar Noordscheschut 5 gaf zich wederom niet gewonnen, want het werd weer spannend. Na een goede één-twee tussen de spits en de opstomende middenvelder van Noordscheschut, wist laatstgenoemde de bal in de verre hoek te schuiven, 5-4.

Hierna kwam DZOH amper meer in de problemen. Nadat Lars twee minuten voor tijd een gele kaart kreeg voor zijn eerste overtreding van de wedstrijd, drong Noordscheschut nog even aan. Maar uit een achterbal bij de goal van DZOH werd de bevrijdende 6-4 gescoord. Marc speelde de bal hoog richting Stef, die op zijn beurt Jordin wist te vinden. Met een schijnbeweging zette Jordin 4 tegenstanders aan de kant, liep nog even door met de bal en via een klutssituatie belande de bal uiteindelijk in de goal. Direct na deze treffer werd er afgefloten, en was de eerste officiële overwinning als DZOH 8 een feit.

Mens of the Match waren (volgens de schrijver van het wedstrijdverslag) Sent Ensing (3 goals) en Stef Wessemius (1 goal 4 assists).

Na afloop werd er, onder genot van een hoop drankjes, hapjes en de nodige Nederlandse hits, nog flink nagenoten van de wedstrijd (de laatste overblijvers werden om 8 uur vriendelijk verzocht om de kantine te verlaten).

Volgende week begint de reguliere competitie weer. SC Angelslo 4 is de eerste tegenstander, aanvang 14:30. We hopen zo veel mogelijk fans langs de kant te zien (wel op 1,5 meter natuurlijk), om het team naar de eerste overwinning in de competitie te helpen.

Tot volgende week!

Ingestuurd door Marc Hoving

Terug
FC Meppel 1 - DZOH 1
23-10-2021
15:00

Laatste wedstrijden

16 okt
DZOH 1 - S.V. Oosterwolde 1
5 - 0
9 okt
DESZ 1 - DZOH 1
1 - 3
2 okt
DZOH 1 - SV Bedum 1
1 - 0

Stand competitie

1
DZOH 1
12
2
Gorecht 1
12
3
LTC 1
9
4
SV Bedum 1
7
5
Gramsbergen 1
7
Bekijk volledige stand
Copyright © 2021 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.