Menu
HomeTeamsSchema'sClubinfoLid wordenSponsorenContact Redactie Zoeken

Floor maakt haar debuut als jeugdinternational

Op dinsdag 21 mei en donderdag 23 mei had Floor Heijne (JO15-1) twee wedstrijden gepland met het KNVB meisjesteam onder 15 jaar. Floor verbleef met haar ploeggenoten de hele week in een hotel in Venray. Op dinsdag tegen België en op donderdag tegen Duitsland. Floor heeft beide wedstrijden gespeeld en is officieel jeugdinternational.

Tijdens de eerste wedstrijd (Nederland 2-1 België) startte Floor in de basis. Floor speelde als spits. Ze begon sterk, met een paar goede diepgaande loopacties. Na 9 minuten spelen kreeg ze zelfs een kleine kans, maar de verdediging van België liep helaas het gat dicht voordat ze kon gaan schieten. Daarna werd België sterker en moest Floor veel verdedigend loopwerk doen. Ze speelde 40 minuten mee. In de tweede wedstrijd (Nederland 1-0 Duitsland) was haar speeltijd korter. Hier mocht ze 10 minuten aantreden. Wel was ze tevreden over haar optreden, want ook nu was ze heel sterk in balbezit.

“Een mooie ervaring”, zo noemt Floor het zelf. In de maand juni speelt het team tegen de Verenigde Staten in Deventer. “Ik hoop dat ik de bondscoach heb overtuigd en dat ik dan weer mag aansluiten”, aldus Floor.

Namens DZOH willen wij Floor van harte feliciteren met haar debuut! Een fantastische prestatie!

Terug
Copyright © 2019 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.
Sluit Menu