DZOH1 bakt oliebollen

Het eerste elftal begon afgelopen oktober met de voorbereidingen voor het bakken van oliebollen aan het eind van het jaar. Natuurlijk is het handig om van tevoren te weten hoeveel er gebakken moet worden. Intekenlijsten, flyers, gesponsord door Quick Reclame, die bezorgd werden in de Rietlanden, Parc Sandur en de Delftlanden. Alles om ervoor te zorgen zoveel mogelijk oliebollen aan de man te brengen. De Jumbo werd benaderd en zij stelden alle ingrediënten beschikbaar. Als tegenprestatie werd afgesproken dat een aantal spelers een keer een paar uurtjes zouden komen helpen in de winkel.

Zondag 29 december hebben we alle spullen opgehaald en alvast klaargezet in de kantine, zodat we op 30 december op tijd konden beginnen. Met een enthousiaste groep werd er gebakken en werden er bestellingen weggebracht. De gehuurde oliebollenfrituur bleek een goede zet. Het ging als een tierelier. Een goede test voor Oudejaarsdag, want dan kwam het er echt op aan. In alle vroegte ging her en der de wekker, de eerste spelers en begeleiders waren om 6.30 uur al druk in de weer. Er werd gebakken alsof we al jarenlange ervaring hadden. Na de middag werden de bestelde oliebollen afgehaald en was het gezelligheid troef in onze kantine. Onder het genot van een kop snert, chocomelk of een biertje bleven veel mensen nog even hangen. Ondertussen kwamen er nog steeds bestellingen binnen, wat zelfs leidde tot een kleine rij bij de kassa. Tegen een uur of vijf kon de stekker uit de frituur en kon de balans worden opgemaakt. Ruim 2000 oliebollen gebakken, veel complimenten gekregen en genoten van een hoop gezelligheid. Zaterdag 11 januari jl. zagen veel Jumbo-klanten dat wij daar onze belofte hebben waargemaakt door te helpen  in de winkel. Volgens veel mensen werd het boodschappen doen zo een stuk gezelliger.
Wij bedanken Quick Reclame (flyers) , Jumbo ( ingrediënten) en Jilly’s (oliebollen-zakken) voor hun bijdrage en natuurlijk al onze oliebollen-kopers.
De uiteindelijke winst gaat in onze pot en van een gedeelte gaan we iets tastbaars voor de jeugdafdeling regelen. Niet voor niets is het ook binnen de eerste selectie “Samen Trefzeker”. Wat ons betreft, bakken we aan het eind van dit jaar zeker weer.
Tot langs de velden, met hopelijk voor een ieder een goed, sportief en bovenal een gezond 2020.
Zie de foto’s voor een klein impressie. Klik op de link (met dank aan Bob)
DZOH 1
https://myalbum.com/shop/photobook/e3HkGdEkgnme

Terug
Copyright © 2020 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.