DZOH kan binnenkort de deuren sluiten


Dat konden we ook al maar binnenkort gaat het met een nieuw sluitsysteem.

Verschillende vrijwilligerstaken vragen om verschillende toegangsrechten tot gebouwen en ruimtes. Momenteel is dat “analoog” geregeld door een ouderwets sluitsysteem met een zogenaamd “Lopersysteem”. Aangezien het sluitplan niet meer waterdicht is zijn we genoodzaakt het opnieuw in te richten. 

We hebben gekozen voor het systeem van Iloq. Iloq biedt een digitaal sluitsysteem waarbij in een beveiligd online portal toegangsrechten aan sleutels worden toegekend waarna de sleutels aan personen worden gekoppeld. De toegangsrechten kunnen online worden aangepast én geblokkeerd. 

Het hele systeem is draadloos en maakt geen gebruik van batterijen! Dit is uniek in de markt. De insteekbeweging van de sleutel in het slot genereerd de energie die het sluitwerk nodig heeft om de toegangsrechten van de chip in de sleutel af te lezen en, al naar gelang de rechten, het slot vrij te geven voor het draaien van de sleutel.

Gezien de forse investering hebben we besloten in beginsel alleen de belangrijkste toegangsdeuren te voorzien van nieuwe sloten. Het systeem is modulair uit te breiden dus kunnen we nog alle kanten op. Aangezien de gemeente toevallig de sloten van de hekwerken rondom onze velden wilde vervangen hebben wij gevraagd of men aan wil haken bij dit nieuwe systeem en dat is het geval! 

Aangezien Iloq alleen via geaccrediteerde dealers verkocht kan worden zijn we via Iloq in gesprek gekomen met BeteCom uit Harderwijk. Zij hebben ruime ervaring met dit systeem en hebben een meer dan net voorstel uitgewerkt. De montage en tijdrovende programmering doen we zelf maar wel nadat we een zeer goede uitleg hebben gekregen en bij vragen terug kunnen vallen op hun hulp en expertise. Dank BeteCom!

De sloten en sleutels zijn inmiddels in ons bezit en de boel isgeprogrammeerd. Nu komt de logistieke uitdaging om eerst alle vrijwilligers, leveranciers, gemeente, schoonmaker etc te voorzien van een sleutel (incl Key-cord van OldenburgerFritom, waarvoor dank!) waarna we de sloten kunnen gaan vervangen. 

We gaan bij de uitgifte van de sleutels geen borg vragen maar hebben wel een kleine overeenkomst opgesteld met wat spelregels. Deze dient door de sleutelhouder getekend te worden bij ontvangst van de sleutel en t.z.t. bij het inleveren van de sleutel tekent iemand namens DZOH voor de inname.

Wij denken hiermee een bestendige oplossing te hebben gevonden welke schaalbaar is, duurzaam én op termijn voordeliger dan een nieuw analoog systeem.

Namens DZOH
Koen Brouwers en Gert Sanders

Voor de liefhebbers en/of geïnteresseerden in het betreffende systeem van Iloq; https://youtu.be/JDNiTSc4Cww?si=JPgupD5HyAk4W1bW

Terug
Redactie Instagram Facebook

Sponsoren

Bekijk alle

Copyright © 2024 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.