DZOH 1 op trainingskamp

Vrijdag 6 september jl. ging het eerste elftal op trainingskamp naar Ameland. Voor een aantal jongere spelers inmiddels bekend terrein omdat de JO19-1 daar de laatste jaren de traditionele seizoenafsluiting hield.

Vooraf was er door de technische staf al een “vol” programma voorbereid.

Vrijdag werd er vertrokken vanaf DZOH rond de middag. Een auto vol was al eerder vertrokken om alvast de boodschappen te doen en verdere voorbereidingen te treffen.

Daar waar werd gerekend op 15.00 uur kwamen de overige mannen uiteindelijk rond 16.00 uur op het eiland aan. Niks geen file of vertraging door eb, het was verkeerd rijden en wagenziekte.

Eenmaal aangekomen werden de al geregelde fietsen gehaald en gingen we naar de kampeerboerderij. Heel coronaproef, een grote boerderij geschikt voor 60 personen waar we met 26 man bivakkeerden.

Om 17.00 uur stond de eerste training op het programma. Spelers en begeleiding fietsen naar het sportpark van het plaatselijk Geel- Wit. Een lekkere, pittige training volgde. Er was direct een hoop inzet, enthousiasme en passie op het trainingsveld te zien. Na ruim anderhalf uur trainen waren we toe aan een lekkere snackbar hap. De rest van de avond werd gebruikt voor het doornemen van de regels en afspraken voor het weekend en het kijken naar Nederland- Polen. Daarna werd er tot in de late uurtjes gewerkt aan de teambuilding.

Na een korte nachtrust werd de volgende ochtend de belangrijkste afspraak door iedereen nagekomen: ’s Avonds een kerel, ’s ochtends een kerel! Om half negen zat iedereen aan het ontbijt, om te voorkomen dat de door de groep bedachte strafmaatregel zou moeten worden uitgevoerd.

Na het ontbijt stapten we op de fiets om naar het strand te gaan voor een heuse strandtraining. Twee uur lang werd er gebuffeld in het mulle zand en weten nu alle spelers van DZOH 1 wat het kopspel is.

Tijdens de lunch werd er geloot voor de middagactiviteit “vissen in de belevingsvijver”.

Per tweetal één hengel en een simpele spelregel. Elke gevangen vis werd gemeten en het team met de meeste centimeters werd tot winnaar uitgeroepen.

Helaas voor het trainersduo kent vissen geen blessuretijd en daardoor geen tweede plaats. Op de valreep werd hun hierdoor 100 cm ( 1 meter!) van een prachtige meerval ontnomen.

Steven en Youri werden tot winnaar uitgeroepen met ruim 7 meter vis.

Terug in de boerderij ging de kookploeg aan het werk. Er werden pannen heerlijke bami en nasi gekookt. Top gedaan mannen!

Na een kleine adempauze begon om 20.00 uur de voetbalquiz. Nieuwe teams en quizmaster Johan waren klaar voor een gezellige avond. Na 45 uiteenlopende vragen kwam het team van Bastin, Tim, Huub, Ruud en Youri als winnaar uit de bus.

Hierna kwamen de kaarten en dobbelstenen op tafel en werd er onder het genot van een biertje nog een gezellige avond van gemaakt.

 

Ook zondag zat iedereen weer keurig op tijd aan het ontbijt. De een wat frisser dan de ander, maar iedereen was er. Na het ontbijt maakten we een fietstocht over het eiland om toch ook wat te doen aan de culturele opvoeding. Vanaf het uitkijkpunt op het Oerd kon iedereen genieten van het prachtige uitzicht. Door de duinen fietsten we naar de strandtent voor een hapje en een drankje.

Terug naar de boerderij voor een lunch en het inpakken van de spullen.

Om 13.00 uur fietsten we naar het sportpark van Geel-Wit voor de laatste activiteit van het weekend. Dat wat we het liefste doen, een voetbalwedstrijd spelen. Het plaatselijke Geel- Wit, uitkomende in de derde klasse A zondag, was de tegenstander.

Een leuke, fanatieke wedstrijd die eindigde in een 1-3 overwinning voor DZOH.

Na nog een snelle hap in de kantine aldaar ( waarvoor onze dank) fietsten we naar de boot en kwam er een eind aan een geweldig weekend dat hopelijk gaat bijdragen aan een geweldig seizoen!

Terug
Copyright © 2021 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.