Vertrek naar Leeuwarden om 08.15uur, helaas op eigen vervoer.
Op naar een schitterend complex van Blauw Wit ’34.
Voor de voetballers, schitterend weer om te voetballen.
Alle spelers heel relaxt behalve de begeleiding.
Zo vroeg coach Joey aan coach Sjors, weet je zeker dat ze met 2 spitsen spelen? ….. Het is nog in onze geheugen gegrift dat we thuis met 2 – 6 van Blauw Wit’34 hadden verloren.
De wedstrijd werd door onze boys heel gecontroleerd en degelijk gestart.
Er werd schitterend gecombineerd en geloerd naar kansen.
De verdediging stond perfect en het middenveld was gretig en heel, heel scherp. David en Luuk hadden bergen werk verzet om vervolgens Viktor te bedienen die als taak had de aanvallers in stelling te brengen.
De aanvallers hadden voldoende kansen gehad om eigenlijk Blauw Wit’34 op achterstand te brengen, doch hadden schijnbaar vergeten te moeten scoren.
Onze boys waren heer en meester in de eerste helft maar de kansen werden niet benut, totdat uit een corner de bal op het hoofd van Good Young Luuk terecht kwam en deze beheerst in kopte. 0 – 1…… YESSS.
De eerste helft werd vervolgens gecontroleerd uitgespeeld.
Met de rust werd door de coaches een pluim gegeven van het getoonde spel, doch geattendeerd dat de tegenstander uit een ander vaatje gaat tappen om de aansluiting te krijgen.
De tweede helft ging van start en Blauw Wit’34 ging sterk in de aanval waardoor onze boys keihard aan het werk moesten om de linies gesloten te houden.
Aanval aan aanval werd door DZOH afgeslagen en het was een lust voor ogen, om te zien hoe onze boys met man en macht de toegang naar het doel dicht hielden.
Om elke meter werd gestreden en af en toe moest aan de noodrem getrokken worden.
Door stormaanvallen van Blauw Wit’34 kreeg onze voorhoede meer ruimte en kansen voorin doch kon geen vuist maken om te scoren.
Merlin werd gewisseld voor Ronnie en Zafiro werd gewisseld voor Thijmen.
Verse fysieke kracht achterin en ook verse slimme voetballer voorin.
Blauw Wit’34 lokte vrije trappen uit, vlak voor het doel van DZOH om middels dode spelmomenten onze keeper Ronald te verschalken, hetgeen hen niet lukte.
Onze spits Wouter werd gewisseld en Yorick die vol adrenaline zat werd ingezet.
De coaches en de gewisselde spelers zaten op hun zenuwen en schreeuwde het team moed in.
De assistent-scheidsrechter knalde tegen een bankzitter op, die langs de lijn stond en viel zowat op zijn bek, zo spannend was de wedstrijd.
Naar mate de speeltijd verstreek, met nog 2 minuten te spelen kregen wij goede hoop dat wij met 3 punten naar huis gaan.
De 80ste minuut kreeg de tegenstander een corner waar iedereen stond te kijken hoe Blauw Wit’34 de bal snoeihard in kopte…. 1 – 1.
What a F…. In de 80ste minuut… de winst… 3 punten weg gegeven.
De spelers en het publiek van Blauw Wit’34 waren blij en opgetogen en juichten alsof het een overwinning is.
Onze boys en de mee gereisde publiek zaten even in zak en as, doch ik hoorde onze Captain David nog duidelijk schreeuwen van, ‘’ KOM OP … ‘’.
Na de aftrap, dat trouwens in blessuretijd was, gingen onze boys als een bestolen team in volle sterkte ten aanval om alsnog de overwinning binnen te slepen.
De tempo werd omhoog geschroefd terwijl de tegenstanders nog in hun blijde roes verkeerden.
De getergde Yorick was aan de bal en zag David bij de tweede paal en Jerany bij de eerste paal en plaatste de bal zo dat een van de twee de bal in het bezit kan krijgen.
Nog is Blauw Wit’34 in blijde roes, maar zag hoe David de bal over de doellijn knalde.
De doelman van Blauw Wit’34 sloeg de bal er nog uit, maar de grensrechter gaf al te kennen dat de bal over de doellijn was en het een doelpunt was.
Voor de zekerheid gaf Jerany de bal nog een tik ala Maradona.
Het publiek….ons publiek vlogen uit hun dak en de wisselspelers renden het veld op, want winnen van Blauw Wit’34 in de hol van de leeuw is een Topprestatie en als je kunt winnen van Blauw Wit’34 op hun terrein, dan behoor je tot de besten in deze poule, zoals LSC 1890 en vv Heerenveen.
Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd was het een complete feeststemming, wat duidelijk hoorbaar was op het Blauw Wit’34 complex.
Ik weet zeker dat men met mij eens is, dat door het getoonde inzet en voor elkaar willen werken, maar ook positief naar elkaar toe DZOH 17-1 alsnog hoge ogen kunnen gooien, waar iedereen versteld van zal opkijken.
13 april is de volgende wedstrijd DZOH 17/1 – Urk 17/1 om 10.00 uur
Dan kunnen jullie je revancheren, want de nederlaag daar was onnodig geweest. Urk 17/1 – DZOH 17/1 uitslag toen 4 – 2.
Ik ben ervan overtuigd, dat met dezelfde instelling en strijdlustigheid als tegen BlauwWit’34 ook een overwinning in zit.