Menu
HomeTeamsSchema'sClubinfoLid wordenSponsorenContact redactie zoeken

DZOH JO11-1

Terug naar teampagina van DZOH JO11-1

Het voetbalsprookje van JO11-1

Er wordt gezegd, dat aan alle sprookjes een einde komt. Dat gezegde lijkt echter niet op te gaan voor het ongetwijfeld meest succesvolle DZOH team (qua winstpercentage) in deze jaargang: JO11-1.

Hans Christiaan Andersen en de gebroeders Grimm, meeste bekende schrijvers van sprookjes, zouden jaloers zijn op het voetbalsprookje van JO11-1!
Wat een voetbaljaar hebben de voetballers van dit team, hun begeleidende CREW en de vaste supportersschare achter de rug. Wat zijn we als trainer, leiders en ouders trots op onze mannen! En dan niet alleen op de behaalde resultaten, maar zeer zeker ook op de geboekte vooruitgang, zowel voetballend als mentaal!
Laten we beginnen bij het begin:
"Er was eens een negental jongens van DZOH JO11-1, dat in september 2017 de eerste wedstrijden van het seizoen speelde. Dat gebeurde van meet af aan onder de enthousiaste en bezielende leiding van trainer Youri en zijn secondanten Harry en Bert.
Hoewel het team de bekerpoule niet overleefde (de latere bekerwinnaar FC Emmen JO11 was nog een maatje te groot) werd meteen al duidelijk, dat het wel eens een mooi seizoen kon worden.
Als een stel hongerige wolven werd de competitie aangevangen. JO11-1 teams van toch gerenommeerde clubs als Staphorst, Hoogeveen, de Weide, FC Meppel en MSC werden als 'Roodkapjes' in de luren gelegd. Ook de JO10-talenten van FC Emmen kwamen er niet aan te pas.
Slechts 1 team, dat van HZVV, was nodig om de mannen bijtijds weer met beide beentjes op de grond te zetten. In een onderling duel met de leeftijdsgenoten van SJO-JVZ, werd uiteindelijk de competitie beslist. Er moest gewonnen worden en dat gebeurde uiteindelijk in een heroïsch gevecht, waarbij de gemoederen langs de lijn soms hoog op liepen: 3-0! In januari 2018 kon het eerste kampioenschap worden gevierd! Was daarmee de honger gestild?
Nee, absoluut niet. In de wintermaanden werd er wekelijks twee keer hard getraind, zowel in de zaal als op het kunstgras. De 8 wedstrijden in de zaalcompetitie leverden 24 punten op en een doelsaldo van + 47. Het resultaat was een tweede kampioenschap, dat gevierd kon worden. (Saillant detail: onze makkers van JO11-2 werden knap 2e in de zaalcompetitie!)
Op 2 maart 2018 bekroonde het team zich ook nog even als Emmens Beste, door in de finale van het Indoor Soccer Toernooi Klazienaveen JO11-1 te kijk te zetten (12-1).
Met (te) veel zelfvertrouwen, werd een week later begonnen aan de voorjaarscompetitie. In de eerste wedstrijd wachtte opnieuw FC Klazienaveen JO11-1 en dat varkentje zou wel even weer gewassen worden, toch? Een typisch gevalletje van 'Hoogmoed komt voor de val' was het resultaat. Een dramatische eerste helft (3-0 achter), werd gevolgd door een betere tweede. De 'preek' in de rust leek goed uit te pakken, echter bij 3-3 stokte de jacht op doelpunten. Dat vervolgens de 4-3 voor de thuisclub uit de lucht komt vallen...... Voor het leerproces is het simpelweg goed om ook eens ‘plat op je bek te gaan’. Het blijkt maar weer dat voetbal niet alleen met de voeten wordt gespeeld, maar ook met de Kop’
Een zeer leerzame les? De eerstvolgende wedstrijd weer volledig ‘Met de kop d’r veur?’ Dat zal toch wel. Helaas, een week later keken de heren in de rust tegen een 4-0 achterstand aan. Van goed voetbal was geen sprake meer en het team had meer weg van 9 eenlingen. Waar de tegenstander in de rust de kleedkamer opzocht, koos trainer Youri ervoor om de jongens op het veld toe te spreken. Geen warme kleedkamer, geen thee, slechts het wekelijks stukje appel of banaan van de leider.
Het bleek een gouden greep, waarmee de trainer waarschijnlijk ook de witte zakdoekjes langs de kant wist te voorkomen. De motor draaide de tweede helft weer, er was weer vertrouwen in elkaar en in de goede afloop. Op karakter werd de 4-5 overwinning veilig gesteld. In de weken erop was de honger en het plezier volledig terug. O.a. FC Emmen JO10, Hoogeveen, Raptim en SVBO werden geslachtofferd en en passant werd in het Pinksterweekend de 4e prijs van het jaar in de wacht gesleept, met het winnen van de Easter Open Cup in Gramsbergen.
Op dinsdagavond 15 mei jl. speelden de mannen misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Tegen de trotse koploper sc Stadskanaal JO11-1 (alle wedstrijden gewonnen en ook ongeslagen kampioen in het najaar) moest gewonnen worden om het sprookje van nog een kampioenschap levend te houden. Het team reisde op een mooie dinsdagavond met veel vertrouwen af naar Stadskanaal. Na een op het allerlaatste moment georganiseerde trip ‘Sightseeing Stadskanaal’ door de leider van het team, nam de spanning op sportpark Stadskanaal met de minuut toe.
Vanaf minuut 1 werd de tegenstander bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Na ruim 50 minuten voetballen, stond er een welverdiende 2-5 op het scorebord, tegen een ook tot de laatste minuut strijdende tegenstander. Een geweldige teamprestatie, met, naast de 3 punten, een dankbaar applaus van de trotse Harde Kern. Met nog 3 wedstrijden op het programma, werd duidelijk, dat het doelsaldo uiteindelijk de doorslag zou gaan geven in de strijd om het kampioenschap. In die drie wedstrijden werd op een uiterst knappe manier gewerkt aan het doelsaldo. Soms werd te gehaast jacht gemaakt op doelpunten, echter meestal maakten de mannen vanuit goed samenspel en met het nodige geduld de benodigde doelpunten. In drie wedstrijden werd maar liefst 47 keer gescoord en werden 3 treffers geïncasseerd. Uiteindelijk werd op zaterdag 2 juni jl. het kampioenschap in de wacht gesleept.
Met een spion van Stadskanaal bij ons langs de lijn en onze Robbert als spion langs de lijn bij de wedstrijd van Stadskanaal, was de spanning in het eerste gedeelte van wat de kampioenswedstrijd zou moeten worden, om te snijden. Het was gelukkig al vrij snel duidelijk dat het sprookje voor onze mannen goed zou gaan aflopen.
Om 11.30 uur kon het kampioenschap gevierd worden met uiteindelijk 30 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van + 16 t.o.v. Stadskanaal. Opnieuw een geweldige prestatie!
Dat de mannen plezier in het spelletje hebben en een goede mentaliteit, werd nog dezelfde middag onderstreept. Op het toernooi in Annen werd vakkundig afgerekend met de JO11-1 teams van Annen, Helpman, de Weide en Rolder Boys. Terug in Emmen werd het Kampioenschap gevierd met het befaamde frietmoment en tal van andere maagvullende lekkernijen. Bedankt voor de goede zorgen DZOH!

Het voetbalseizoen loopt naar het einde en dat betekent het sprookje van JO11-1 ook.
Daarom: Hulde aan de hoofdrolspelers in dit sprookje:
Alexander: Puntenpakker waar nodig, betrouwbare sluitpost, coacht zijn verdediging opvallend goed.
Slechts 31 tegentreffers in 22 competitiewedstrijden.
Jeroen: samen met Thomas het slot op de deur; met zijn loopvermogen één van de motoren van het team. Kortom: dragende speler. (Gaat volgend jaar zijn voetbalgeluk bij FC Emmen beproeven. Succes Kerel!)
Thomas: samen met Jeroen het slot op de deur, technisch vaardig en opbouwend sterk. Als verbindingsspeler van achteruit een teamspeler bij uitstek.
Jafar: Box to Box speler met een enorm loopvermogen. Eén van de motoren van het team, prima techniek en veel scorend. Zorgt voor branie in het team.
Rens: Teamspeler met ongekend veel passie en inzet, onnavolgbaar in zijn acties en doelpunten. Ongrijpbaar en daardoor ons geheim wapen!
Finn: complete allround middenvelder. Ook goed verdedigend en aanvallend, regelmatig scorend.
Twan: technisch vaardige verbindingsspeler en teamspeler. Staat ook verdedigend en aanvallend zijn mannetje. Regelmatig een doelpuntje mee pikkend.
Dylan: technisch vaardige spits in 'de 16' van de tegenstander. Krachtig en snel schot. Makkelijk scorend.
Julian: Makkelijk scorende middenvelder/aanvaller, met een allesverwoestend schot. Allround: ook prima verdedigend inzetbaar.

Youri: de architect achter het succes. Als eerste elftal speler en trainer een geweldig voorbeeld voor zijn manschappen. Biedt gevarieerde oefenstof, traint scherp en krijgt het voor elkaar om de jongens met beide voetjes op de grond te houden (of indien nodig weer te krijgen).

Harry en Bert: beide secondanten zijn minder succesvol in Zaal 2 en bekleden de functie in JO11-1 dan ook met heel veel plezier. Waar nodig Youri ondersteunend en communicerend met de ouders. Zorg dragend voor alle randzaken als het fruitmoment voor de wedstrijd en in de rust. Tenslotte druk gehad met het verzorgen van alle feestjes en partijen dit voetbaljaar.

Harde Kern: veelal de ouders en niet te vergeten de opa van Dylan. Betrokken en respectvol, een niet te onderschatten ingrediënt om te komen tot succes. Immers, ook in een succesteam (het blijven haantjes) wordt er door jongens onderling wel eens gescholden of wordt er een schop uitgedeeld. Ook onze mannen kwamen wel eens mopperend of verdrietig thuis na een training. De CREW voelde het vertrouwen en dat zorgt mede voor plezier en waardering. De sfeer was en is altijd positief!

Het voetbalsprookje van JO11-1, seizoen 2017-2018……...is er eentje om in te lijsten; om toe te voegen aan het sprookjesboek van Andersen of Grimm; is er eentje om nooit te vergeten, immers kan het zomaar zijn, dat het 10 jaar duurt voordat een volgend kampioenschap gevierd kan worden.

Met sportieve DZOH-groet,
de CREW van JO11-1

Ingestuurd door Bert van der Leest

Terug

Staand v.l.n.r. Julian van Veldhuizen, Finn Hendriksen, Youri Keen (trainer), Jeroen Speelman, Rens Wever
Zittend v.l.n.r. Harry van Veldhuizen (leider), Thomas Jeuring, Twan van der Leest, Alexander Buitenhuis, Jafar Khammas, Dylan de Graaf, Bert van der Leest (leider)

1e klasse 02 - Stand
PosTeamWedWinstGelijkVerlVoorTegenSaldoPnt
1DZOH JO11-11090168165227
2SJO JVZ JO11-11090165174827
3HZVV JO11-11180360184224
4MSC/Amslod JO11-1970226161021
5FC Meppel JO11-1106134739819
6De Weide JO11-11160560382218
7Ruinerwold JO11-1116054839918
8Emmen JO11-2113174640610
9Hoogeveen JO11-1103073448-149
10Staphorst JO11-1103073072-429
11SC Rouveen JO11-11110102964-353
12Noordscheschut JO11-110001012118-1060
1e klasse 04 - Stand
PosTeamWedWinstGelijkVerlVoorTegenSaldoPnt
1DZOH JO11-111100189157430
2Stadskanaal JO11-111100179215830
3FC Klazienaveen JO11-1G1190266283827
4Emmen JO11-21180358302824
5Raptim JO11-1116144338519
6Onstwedder Boys JO11-1G1152457362117
7SVBO JO11-1114073137-612
8SJO Dalen/DSC JO11-1114074078-3812
9Drenthina JO11-1113172854-2610
10Hoogeveen JO11-1113083153-229
11Emmen JO11-3111191769-524
12DZOH JO11-21101101696-801
0265 Onder 11 competitie (najaar) - Wedstrijden
DatumTijdThuisUitslagUit
23-09-201710:00SC Rouveen JO11-12 - 6DZOH JO11-1
30-09-201709:00DZOH JO11-16 - 2Meppel FC JO11-1G
07-10-201709:00De Weide JO11-11 - 5DZOH JO11-1
14-10-201709:00DZOH JO11-16 - 1Staphorst JO11-1
04-11-201710:15DZOH JO11-16 - 2Emmen JO11-2
11-11-201710:00Hoogeveen JO11-11 - 11DZOH JO11-1
18-11-201710:30DZOH JO11-121 - 1Noordscheschut JO11-1
25-11-201709:00HZVV JO11-16 - 1DZOH JO11-1
02-12-201710:15DZOH JO11-13 - 0SJO JVZ JO11-1
16-12-201712:30MSC/Amslod JO11-1 - DZOH JO11-1
13-01-201810:00Ruinerwold JO11-10 - 3DZOH JO11-1
0267 Onder 11 competitie (voorjaar) - Wedstrijden
DatumTijdThuisUitslagUit
10-03-201810:00FC Klazienaveen JO11-14 - 3DZOH JO11-1
24-03-201810:30Onstwedder Boys JO11-1G4 - 5DZOH JO11-1
05-04-201818:00Emmen JO11-20 - 4DZOH JO11-1
12-04-201818:30DZOH JO11-13 - 0SVBO JO11-1
14-04-201810:00Drenthina JO11-11 - 4DZOH JO11-1
21-04-201810:15DZOH JO11-110 - 0Hoogeveen JO11-1
28-04-201809:00DZOH JO11-18 - 1Raptim JO11-1
15-05-201818:30Stadskanaal JO11-12 - 5DZOH JO11-1
19-05-201810:15DZOH JO11-118 - 2SJO Dalen/DSC JO11-1
26-05-201810:45Emmen JO11-31 - 10DZOH JO11-1
02-06-201810:15DZOH JO11-119 - 0DZOH JO11-2
10-02-201811:15Drachten JO11-1Nog niet gespeeldDZOH JO11-1
17-02-201810:15DZOH JO11-1Nog niet gespeeldDrachtster Boys JO11-1
10-03-201810:00Zeerobben JO11-1Nog niet gespeeldDZOH JO11-1
17-03-201809:00DZOH JO11-1Nog niet gespeeldEmmen JO11-1
24-03-201810:00FVC JO11-1Nog niet gespeeldDZOH JO11-1
07-04-201810:00DZOH JO11-1Nog niet gespeeldV.V. Heerenveen JO11-1
14-04-201811:30LAC Frisia 1883 JO11-1Nog niet gespeeldDZOH JO11-1
21-04-201810:30DZOH JO11-1Nog niet gespeeldUdiros JO11-1G
12-05-201810:15FC Wolvega JO11-1Nog niet gespeeldDZOH JO11-1
19-05-201810:30DZOH JO11-1Nog niet gespeeldSJO JVZ JO11-1
26-05-201810:30Blauw Wit '34 JO11-1Nog niet gespeeldDZOH JO11-1
ZELF TEAMNIEUWS INSTUREN
DZOH JO11-1 - DZOH JO11-2
02-06-2018
19 - 0
Emmen JO11-1 - DZOH JO11-1
01-09-2018
12:00
ALLE WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN

Stand

PosTeamPnt
1DZOH JO11-130
2Stadskanaal JO11-130
3FC Klazienaveen JO11-1G27
4Emmen JO11-224
5Raptim JO11-119
6Onstwedder Boys JO11-1G17
7SVBO JO11-112
8SJO Dalen/DSC JO11-112
9Drenthina JO11-110
10Hoogeveen JO11-19
11Emmen JO11-34
12DZOH JO11-21
Copyright © 2018 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.
Sluit Menu