O 19 2 verliest van koploper SC Erica O 19 1

O 19 2 moest zaterdag thuis aantreden tegen SC Erica O 19 1, de fiere lijstaanvoerder en op koers voor de titel. Aan de lijst afwezigen werd Ruben Zwart toegevoegd die in Abu Dhabi de formule 1 grand prix bijwoonde.
Met Jesse van O 19 1, terugkerend van een voetbreuk, Gijs van O 19 4 en de van O 19 3 overgekomen Daan Nguyen in de basis en Yonnick (O 19 3) en Rens (O 19 4) op de bank startte O 19 2 scherp en sterk aan de wedstrijd. Het team gooide veel strijd en energie in de wedstrijd, trachtte continue druk op de bal te houden en slaagde daar goed in. De eerste grote kans was voor Youri die iets te gehaast schoot. SC Erica was wel dreigend maar de verdediging stond goed en kan altijd vertrouwen op sluitpost Sent die wederom een dikke voldoende scoorde.
DZOH kwam op voorsprong via een in te lijsten treffer. Stijn vond met een diagonale pass de diepgaande Ton. Zijn voorzet kwam via Youri bij Gijs terecht die met een schitterende poeier de keeper van SC Erica verraste. Een half uur lang hing er een stunt in de lucht en deed DZOH niet onder voor de gasten. DZOH had een strafschop moeten hebben toen Youri binnen de 16 werd gevloerd maar de scheidsrechter legde de bal erbuiten.
SC Erica zette voor de rust aan en kwam enigszins fortuinlijk op gelijke hoogte. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd hard en laag het doelgebied ingeramd en kwam via de paal en een aantal voeten voor een Ericaan die Sent verraste met een laag schot in de benedenhoek. Vlak voor rust wist SC Erica nog twee maal te scoren, zodat een ieder met een ietwat geflatteerde 1-3 ruststand de thee opzocht.
In de tweede helft kwamen Yonnick en Rens in het veld voor Gijs en Jesse. DZOH speelde goed mee met en werd zeker niet weggespeeld. SC Erica had echter in Pelle de Vries een speler die het verschil maakte met zijn techniek en snelheid. DZOH had geen vat op de beste man binnen de lijnen. SC Erica scoorde nog driemaal en dit bracht de eindstand op een draaglijke 1-6. Goede pot van het team, dat in de van A3 getransfereerde Daan Nguyen de meest opvallende speler binnen de lijnen had. Daan werkte zich een slag in de rondte en hield dat 90 minuten vol: een aanwinst voor ons team!
Het team sloot de zaterdag af bij PUUR en moet de komende weken tegen SVV’04 en HH’97 de broodnodige punten binnenharken. De wedstrijd tegen SC Erica maakte dat we deze cruciale wedstrijden vol vertrouwen ingaan.