Menu
HomeTeamsSchema'sClubinfoLid wordenSponsorenContact redactie zoeken

Mobiel digitaal wedstrijdformulier en andere veranderingen (o.a. spelerspas, voetbal.nl)

Bij de start van het komende voetbalseizoen (2017-2018) stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Het invullen van het mobiele digitale wedstrijdformulier zal gaan plaatsvinden m.b.v. de zogenaamde KNVB Wedstrijdzaken App. Het is vanaf komend seizoen niet meer mogelijk om Sportlink te gebruiken voor het voorbereiden en vastleggen van wedstrijden middels het digitale wedstrijd formulier, dus hier kunnen we niet op terugvallen.
Lees alle belangrijke informatie over de veranderingen onder <LEES VERDER>

JO9 en JO11 maakten in het verleden geen gebruik van het digitaal wedstrijd formulier en dit zal in het komende seizoen ook niet veranderen. Het doorgeven van de uitslagen zal op dezelfde manier blijven plaatsvinden. De verwachting is overigens dat de KNVB dit in de toekomst ook onder zal brengen in de Wedstrijdzaken App.

Met de KNVB Wedstrijdzaken app leg je het volledige wedstrijdformulier digitaal vast op jouw mobiele telefoon. Van spelersopgaaf tot wissels en van tuchtzaken tot het invoeren van de eindstand. Alles wat voorheen plaatsvond op papier of op de pc, moet nu in de app worden ingevoerd. Na het geven van het akkoord op het mobiele digitale wedstrijdformulier, wordt het formulier automatisch doorgestuurd naar de bond. Dit scheelt dus weer een hoop extra werk voor de club.

Het is de bedoeling dat de aanvoerders, teammanagers (leider en/of trainers), wedstrijdsecretaris en clubscheidsrechters van DZOH met de nieuwe KNVB Wedstrijdzaken App gaan werken.

Dit start dus voor het merendeel van de teams al op zaterdag 2 september (bekerprogramma). 

De App is overigens ook beschikbaar voor alle overige leden van DZOH. 

KNVB Wedstrijdzaken App downloaden

De nieuwe KNVB Wedstrijdzaken App is te downloaden in de Apple store (iPhone en iPad) en Google Play store (Android). De naam van de app is “Wedstrijdzaken” (van Sportlink services).

Aanmelden op de KNVB Wedstrijdzaken App

Om je aan te melden of te registreren in de KNVB Wedstrijdzaken App moet jouw eigen e-mailadres bekend zijn bij de ledenadministratie van DZOH (en dus bij de KNVB). Alleen als de match kan worden gemaakt, dan kun je worden aangemeld. Het kan voorkomen dat jouw eigen e-mailadres niet of niet juist bekend is bij de ledenadministratie. In dat geval kun je dit melden aan de ledenadministratie (zie 'contact') o.v.v. het juiste e-mailadres. Ook kan het e-mailadres maar eenmaal gekoppeld worden aan een lid, dus voor elk lid moet een eigen e-mailadres bij DZOH bekend zijn!

Om klaar te zijn voor het komende seizoen, het verzoek aan alle teammanagers (leider en/of trainers), wedstrijdsecretaris en clubscheidsrechters, om de app te downloaden en te testen of ze zich kunnen aanmelden/registreren. Word je komend seizoen voor het eert leider/trainer van een team, meld je dan even aan als nieuw lid bij de ledenadministratie! Dit kan onder het kopje 'lid worden' op onze site.

Mogelijkheden KNVB wedstrijdzaken App voor leden

Leden kunnen voortaan ook via de KNVB Wedstrijdzaken App een beperkt aantal eigen gegevens aanpassen (NAW gegevens). Dit wordt dan automatisch aangepast in de ledenadministratie van DZOH en de KNVB. Wijzigingen van overige persoonlijke gegevens moeten nog steeds worden doorgegeven aan de ledenadministratie!

Spelerspassen

De plastic spelerspassen (oranje) komen met ingang van het komende seizoen te vervallen. Deze zijn inmiddels vervangen door digitale spelerspassen, welke voor alle actieve leden al beschikbaar zijn in de KNVB Wedstrijdzaken App. Als onderdeel van het mobiele digitale wedstrijdformulier worden de digitale passen gecontroleerd voor het begin van de wedstrijden door de scheidsrechter (op zijn smartphone of tablet). De eisen aan de foto op de digitale spelers zijn beperkt. Deze moet goed lijkend en actueel zijn (op dit moment zijn de foto’s geladen, zoals beschikbaar waren op de oude, plastic spelerspassen). Actieve leden kunnen (tot 4 november) zelf via de KNVB Wedstrijdzaken App een actuele foto uploaden (bijv. door het maken van een “selfie”). Ook de teammanagers (leiders en/of trainers) krijgen de mogelijkheid om de foto’s van de spelers van hun team aan te passen/actualiseren in de KNVB wedstrijdzaken app. Zonder digitale spelerspas is een speler niet speelgerechtigd!! Let dus goed op en zorg dat je gezicht duidelijk zichtbaar is op de foto die je voor de digitale spelerspas gebruikt. Gebruik dus geen foto waar meerdere personen op afgebeeld zijn, of een foto van je favoriete voetbalclub, huisdier of auto!

Werkwijze mobiel digitaal wedstrijd formulier in de praktijk

Onderstaande instructiefilmpjes helpen aanvoerders, teammanagers (leiders en/of trainers), scheidsrechters bij het invullen van het wedstrijdformulier via de app.

Spelersopgaaf

Spelerspascontrole

Wedstrijdverloop

Meer info over het mobiele digitaal wedstrijdformulier:

http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning

Voetbal.nl App:

De huidige Voetbal.nl app is ook geheel vernieuwd en sluit naadloos aan bij de KNVB Wedstrijdzaken App. Voor alle zaken met betrekking tot het Wedstrijdformulier kun je gebruik maken de KNVB Wedstrijdzaken app. Voor uitslagen, standen, programma's en meer voetbalnieuws rondom je (favoriete) club(s) kun je binnenkort gebruikmaken van de nieuwe Voetbal.nl app. Om het je gemakkelijker te maken, heeft de KNVB ervoor gezorgd dat je in beide apps met dezelfde inloggegevens kunt inloggen (single account). Om gebruik te maken van alle (nieuwe) functionaliteit in deze app als KNVB lid, is het handig om je (opnieuw) te registreren met het e-mailadres, wat bekend is bij de ledenadministratie van DZOH (en dus bij de KNVB).

Terug
Copyright © 2018 DZOH.nl. Vragen, opmerkingen? Neem contact op met de redactie.
Sluit Menu