DZOH JO19-3 BEZORGT GASTHEER MEPPEL EEN WINTERJAS VAN JEWELSTE 1 - 8

Om 13.15 uur vertrokken we 15 minuten later dan gepland en met 10 ipv 13 spelers naar FC Meppel waar om 14.45 uur onze wedstrijd tegen Meppel JO19-3D door de thuis spelende ploeg werd afgetrapt. Kort voor aanvang van de wedstrijd kwam er nog een 11e speler in de persoon van Rob van de Graaff die wel zin had in een 2e wedstrijd op deze koude zaterdagmiddag.
Al snel waren onze intenties duidelijk. Na nog geen 5 minuten spelen was het Rob die zijn eerste van 4 goals in het netje wist te prikken. Na deze snelle goal gingen we door op jacht naar meer. FC Meppel leek aangeschoten wild en in het eerste kwartier volgde de ene kans de andere op. En toen was er even schrik bij ons team want na een ongelukkige actie van een van de spelers van Meppel moest Leon met een enkel blessure het veld verlaten. Na een kleine wijziging in de opstelling, gaf Jonnick in de 18e minuut een splijtende pass op Rob die op zijn beurt Thomas een niet te missen kans bood (0-2). 10 minuten later was het Marc Hoving die de 0-3 liet aantekenen na een aanval ingeleid door Raimon en Marc van de Graaff. De koppies gingen hangen bij Meppel en na goals van Rob, Marc van de Graaff en Marc Hoving zochten we met een 0-6 ruststand de warmte op in de kleedkamer.
Na de thee werd de wedstrijd door onze jongens vakkundig uitgespeeld en scoorde Rob nog 2x. FC Meppel wist ook nog een keer doel te treffen. Op Facebook kwam ik gisteren nog een fraai verslag tegen die we jullie graag met jullie willen delen.
MEPPEL - In een uitermate aantrekkelijke wedstrijd, waarbij DZOH Jeugd Onder 19 - 3 verreweg de bovenliggende partij was, zijn de 3 punten dik verdiend mee naar Emmen gegaan.
En dan te bedenken dat DZOH door een blessure na 18 minuten al met 10 man verder moest.
Bij rust was het toch al 0 - 6 voor de Emmenaren.
Na rust wist FC Meppel Jeugd Onder 19 - 3D de schamele eer nog de redden met een doelpunt.
Het voor mij mooiste doelpunt viel in het laatste kwartier toen DZOH de zoveelste corner mocht nemen en deze met een fraaie boogbal hoog in touwen deed belanden, zonder tussenkomst wan wie dan ook.
De eindstand van 1 - 8 brengt de boys van DZOH nu op 10 punten. En dat is ver beneden hun stand. Het vertoonde spel met name gedurende de 2e helft verdient een plaats boven de middenmoot.
Volgens coach Aaldert Feijen hebben ze vanaf begin competitie alleen nog maar tegen de teams gespeeld die nu in de bovenste regionen staan.
De publieke belangstelling viel zwaar tegen maar zal wel horen bij jeugdwedstrijden. Ik durf hier de stelling te poneren dat het getoonde spel een veel grotere publieke belangstelling verdient.
Het enthousiasme, de verbetenheid en ook de vinnigheid is geweldig om te zien. Gaandeweg de 2e helft strooide de scheidsrechter ook steeds meer met gele kaarten.
Het spel en zeker dat van matchwinner DZOH zorgde ook voor voldoende warmte bij de supporters.
Op een na dan. Een vrouwelijke supporter zag ik de pieren, wormen, uit de grond stampen, omdat ze koude voeten had.
Maar het kan ook zo zijn dat dat haar manier was om een score van 1 - 10 op het scorebord te krijgen.